Els propietaris de la Plaça del Mig no volen repetir la catifa de cautxú l’hivern vinent

L’Associació de Propietaris de la Plaça del Mig d’Olot s’ha reunit amb l’Ajuntament per tal d’intentar arribar a una conclusió definitiva sobre la problemàtica de la zona i, tot i que de moment no s’ha trobat la solució idònia, els propietaris tenen clar que la catifa instal·lada aquest any no és la resolució més efectiva i no voldrien que es repetís l’any vinent.

Una impregnació o relleu sobre el paviment o un sostre mòbil són algunes de les propostes que l’equip tècnic de l’Ajuntament d’Olot ha presentat als propietaris de la Plaça del Mig per intentar trobar una solució als problemes amb els quals s’han topat cada hivern.

Jordi Rovira, president de la Comunitat Propietaris Plaça del Mig: Jo penso que la indignació dels propietaris ve perquè tots hem complert i ens hem compromès però no tenim una solució digna per evitar aquesta plaça.

La d’aquest any, segons els propietaris, la solució ha arribat tard i no hi estan d’acord.

Jordi Rovira, president de la Comunitat Propietaris Plaça del Mig: No volem repetir la catifa, ja vam dir-ho a l’Ajuntament. Va ser una mesura que va anar tard, però no volem repetir la catifa. Jo convido a l’ajuntament que parlem i estem disposats a mirar qualsevol moment per trobar una solució aquest estiu perquè el mes de novembre de l’any vinent no ens tornem a trobar amb aquest problema.

De moment, l’associació està oberta al diàleg amb el consistori per tal de reunir-se novament i trobar un procediment efectiu durant aquest estiu, a punt perquè amb l’arribada del proper hivern s’hi puguin evitar les lliscades i caigudes.

Equip de govern i veïns s’han emplaçat a una nova reunió després que al febrer es retiri la catifa de cautxú de la plaça del Mig. De l’última trobada, l’alcalde d’Olot, Pep Berga, admetia a Olot Televisió bona predisposició dels veïns a l’hora d’aportar solucions i, fins i tot, l’Ajuntament va recollir alguna proposta que no havien contemplat per estudiar-la. El batlle, però, és taxatiu pel que fa a una nova remodelació de l’espai; només la farien si estiguessin plenament segurs que això acabaria amb les relliscades. De moment, no ho estan.

Pep Berga, alcalde d’Olot: El problema no és tant el material, és la pel·lícula de gel que es forma a sobre. És una zona que el sòl no hi toca. És un lloc complex de resoldre i en tot cas, si hem d’actuar-hi amb diners, ha de ser una solució ben definitiva i que no n’haguem de parlar mai més en el futur. En tot cas, ara hem quedat d’aquesta manera i, deixa-m’ho dir així: si hagués una solució definitiva que coneguéssim, ja estaria aplicada, ja estaria feta.