La restauració de la façana de l’església de Sant Esteve d’Olot durarà un any

La façana de Sant Esteve fa temps que pateix de diversos mals i necessita retocs. Els despreniments dels elements d’obra són la seva problemàtica més visible, però també necessita consolidar els elements decoratius, resoldre les esquerdes aparegudes, refermar les seves gàrgoles, impedir que les aigües de la pluja malmetin l’església i netejar la façana d’elements vegetatius i de la capa de pols que enfosqueix la seva imatge. Tots aquests aspectes es tractaran en l’obra de restauració prevista, que arrencarà la setmana vinent, probablement el dijous 16 de gener, sota el vist-i-plau dels tècnics de la Generalitat.

Carme Grau, Associació Amics de Sant Esteve: Sant Esteve és la imatge. La façana es fa servir per moltes coses, i encara que sigui propietat del Bisbat, el seu patrimoni entenem que és dels olotins, que han tirat endavant el temple.

Es preveu que les obres durin tot un any, i durant aquest temps es clausuraran les escales principals d’entrada al temple, i l’accés principal serà per l’entrada lateral. Un cop finalitzades, es preveu que es segueixi actuant a l’església, restaurant una capella del neoclàssic del seu interior, o incentivar el retorn de les escultures a la façana.

Carme Grau, Associació Amics de Sant Esteve: S’ha de veure com es consolida tot. Els suports de les escultures no estan del tot bé, però en un futur hem de veure com ho fem per posar-n’hi.

Les obres tenen un cost de 263.000 euros, dels quals la Generalitat n’aporta 80.000, i la Diputació 35.000. El Bisbat serà qui aportarà més diners, i l’Ajuntament d’Olot també s’ha compromès a finançar part de l’obra.