‘Migrants de la Mediterrània’ consciencia sobre la realitat de joves migrants

Qui coneix l’atemptat que va tenir lloc a Nova Zelanda el passat any i que va acabar amb la vida de 49 persones? I qui sap que durant aquell dia van morir el mateix nombre de persones intentant creuar l’Estret de Gibraltar cap a Espanya?

Amb aquestes dues preguntes començava la xerrada ‘Migrants de la Mediterrània’ de la mà del fotoperiodista olotí Martí Albesa i la periodista Sara Montesinos, fundadors de l’agència de comunicació Talaia.

Martí Albesa, fotoperiodista: Venim a parlar de fronteres i periodisme, venim a explicar el que hem vist, venim a plantejar debat, venim a plantejar les preguntes que creiem que són més adequades per fer-se davant les fronteres i davant el que representen les fronteres i res més. Venim a traslladar el testimoni d’allò que hem pogut veure.

Sota la seva pròpia experiència els conferenciants van exposar la situació de les persones migrants que arriben a Europa i la gestió dels deferents governs per donar resposta a aquesta realitat.

Martí Albesa, fotoperiodista: Estar informat, que crec que és el que s’està no vol dir estar-ne conscienciat i no vol dir estar fent suficient per aquesta situació que ens neguem a dir-ne problema, si més no que és una situació.

Amb l’objectiu de conscienciar a la població i donar visibilitat a la problemàtica Albesa i Montesinos ja tenen entre mans altres projectes; un documental de 10 capítols que es presentarà durant els propers mesos i un llibre, ambdós treballs sobre joves que han viscut una situació de migració buscant una vida millor.