Preveuen que les obres de l’Espai Cràter comencin el proper mes de febrer

Les obres començaran el proper mes de febrer, i es preveu que estigui enllestit al juny de l’any vinent. L’Espai Cràter, però, no s’obrirà fins que estiguin enllestides les obres de millora de l’entorn previstes en el pla de mobilitat. El pressupost de la seva construcció és de més de 4 milions d’euros.

Al projecte constructiu de l’estudi d’arquitectes Baena Casamor es poden trobar  imatges de com  planteja que sigui l’interior de l’Espai Cràter, el projecte museogràfic per explicar el vulcanisme i la seva relació amb la Garrotxa.

Recta final per l’inici de les obres de l’Espai Cràter d’Olot. Aquest mes de febrer està previst que s’iniciï la seva construcció, un cop s’adjudiqui de forma definitiva la instal·lació del contingut museogràfic, les obres de l’edifici i la seva direcció entre les catorze empreses que s’hi han presentat. Són els darrers passos d’un centre que substituirà l’actual museu dels volcans de la Torre Castanys, que pretén explicar de forma actualitzada el fenomen natural del vulcanisme, la seva relació amb la Garrotxa, i que comptarà amb diversos espais polivalents per a la ciutat.

Xevi Collel, coordinador Espai Cràter: “Ens parlarà del que és el vulcanisme a la Garrotxa, la relació dels seus habitants amb els volcans, i ens parlarà de la formació del territori, com neix la terra i la vida amb els volcans”

Pep Berga, alcalde d’Olot: “L’equipament disposarà d’una sala on projectes vinculats al vulcanisme i la fauna de la comarca es puguin desenvolupar. Això fa il·lusió.”

L’edificació en alçada, i per tant la seva incidència visual, es preveu mínima; gairebé tota la construcció serà subterrània, dins el volcà del Puig del Roser. Es preveu que l’aparcament de l’Espai Cràter sigui el mateix del Firalet, com una de les solucions previstes a la mobilitat que generarà el nou centre. L’equipament no s’obrirà fins que es resolgui la mobilitat del seu entorn, per tal d’evitar molèsties, segons els seus responsables.

Xevi Collel, coordinador Espai Cràter: “L’obertura de l’equipament anirà acompanyat d’unes obres de millora de l’entorn per afavorir la mobilitat, i no s’obrirà l’Espai Cràter sense executar aquestes obres de millora.”

L’Espai Cràter tindrà un cost de 4’2 milions d’euros, i es preveu que es posi en funcionament el juny del 2021.

x