Arrenca el Cicle de Volcans i Territori amb la visualització del documental ‘Paricutín. Al otro lado’

El Cicle de Volcans i Territori és un programa de divulgació i aprofundiment sobre la relació que tenen els volcans amb el territori que els envolta, que organitzen conjuntament l’empresa Tosca Serveis Ambientals, la Fundació Volcano Active i l’Institut de Geofísica Unitat Michoacán de la Universitat de Moreia, la UNAM, a Mèxic.

Llorenç Planagumà, geòleg i vulcanòleg:  Hem començat a fer un cicle, de manera bastant modesta, fent una activitat al mes, que vagi relacionat amb el tema de volcans i territori.

El cicle ha començat amb la projecció del documental ‘Paricutín. Al otro lado’, un treball sobre com afecten a les persones les erupcions d’aquest volcà de l’estat mexicà de Michoacán, considerat una de les meravelles naturals de la terra.

Xavier de Bolós, investigador a la UNAM i codirector del documental: El documental tracta sobre el recull de les memòries, de la crònica de l’erupció, de la gent gran que va viure el desplaçament. Tot això barrejant el coneixement popular amb el coneixement científic que es té ara de l’erupció i d’aquest volcà.

El cicle, tindrà lloc majoritàriament a l’Espai Teuleria de Tosca, un nou espai per a la realització de tallers i visualització de documentals situat al número 2 del carrer Madrid d’Olot.

Deixa un comentari