L’Agrupació de Pessebristes entrega els seus guardons anuals i confirma que seguirà portant pessebres a la ciutat

L’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa va entregar els seus premis diumenge al matí en un acte al Casal Marià. Com és habitual, l’associació va voler reconèixer la tasca d’empreses, comerços, entitats o particulars en favor de la tradició nadalenca de fer el pessebre. L’entitat va cloure així les activitats d’aquestes festes, marcades pel canvi de format i de nom de la Mostra de Pessebres d’Olot, un certamen que segons el seu president continua més viu que mai.

Miquel Serrat, president de l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa: Nosaltres en cap moment hem dit que s’havia mort la Mostra de Pessebres. L’únic que estem parlant és que la gent si ve a Olot han de poder veure pessebres. Veure pessebres no vol dir els d’Olot que hem continuat fent-los cada any, sinó que tornem a tenir convidats.

L’entrega de distincions va comptar amb la presència de Carme Renedo, directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona i l’alcalde de la ciutat, Pep Berga.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Jo penso que el que la gent agraeix és aquesta novetat, poder veure pessebres nous cada any. Si a més a més aquests pessebres a vegades es connecten amb la innovació i amb el canvi d’estil que hi ha a la ciutat, és una cosa positiva. 

Carme Renedo, directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Girona: Són un reconeixement a la feina que s’està fent durant tants anys per aconseguir que es transmeti la cultura del pessebre, una cultura que reflecteix tant una devoció religiosa com una devoció popular.

L’Agrupació de Pessebristes d’Olot ha confirmat que ja està preparant les activitats del Nadal 2020, que comptaran amb els Pessebristes de Banyoles com a convidats.