Neandertals a Catalunya, la nova exposició temporal del Museu de la Garrotxa

Els últims neandertals van poblar el sud de la península Ibèrica ara fa entre 35.000 i 28.000 anys. D’on venien? Qui eren? Com es van descobrir?

Són algunes de les preguntes que respon l’exposició Neandertals a Catalunya, que s’ha inaugurat aquest dissabte a la Sala 15 del Museu de la Garrotxa i que estarà disponible fins a l’1 de març.

L’exposició, que és itinerant i que ha passat per diverses ciutats de Catalunya, és una mostra que fa una revisió didàctica sobre la presència del homo neanderthalensis al món i concretament a la nostra terra, on recentment han aparegut fòssils que han fet replantejar la presència d’aquests homínids a Catalunya. Sense anar més lluny a l’Alta Garrotxa, concretament a la Vall del Llierca fa prop de 60.000 anys s’hi va refugiar un grup de caçadors – recol·lectors Neandertals.

Josep Maria Fullola, catedràtic de prehistòria de la Universitat de Barcelona: Bàsicament està feta de plafons i cartells, que són els que ens van explicant doncs una sèrie de fets: què menjaven? Quin clima hi havia? Com vivien? Com es van extingir? Cada plafó té la seva explicació i les seves imatges. També hi ha un petit grup de materials lítics, reproduccions que hem fet de les eines que feien servir, alguna llança…

L’exposició, que és gratuïta, ha estat proposada pel Consell Escolar Municipal i ha estat organitzada per l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot, la Universitat de Barcelona, el grup de Recerca del Quaternari i el grup DIDPATRI.

Deixa un comentari