Prop de 200 persones participen en la 12a Marxa Nadalenca d’Olot

Unes 200 persones, entre corredors i caminaires, han participat aquest diumenge al matí en la 12a edició de la Marxa Nadalenca. Els participants van pujar el Volcà Montsacopa, van travessar el Parc Nou i van visitar punts emblemàtics de la ciutat. La prova va començar a plaça Catalunya i, amb un recorregut de 7.800 metres, va acabar al mateix punt. L’organització va valorar molt positivament la participació, molt semblant a la de l’any passat.

Oliver Domanico, organitzador: Sobretot, pel que fa a la resposta que ens ha donat la gent. És un dia de trobada i fa bon temps. La gent està contenta de participar i tenim un munt de coses per oferir. Estem molt contents de la resposta que ens han donat els nostres col·laboradors i patrocinadors.

El primer a arribar a la línia d’arribada va ser Jordi Danés, amb un temps de 38 minuts i 45 segons. Aquest mateix premi se’l va endur en la categoria femenina Elisabet Aguilera, amb 41 minuts i 35 segons.

Jordi Danés, guanyador: Jo ja fa uns quants anys que la faig, des que sortia per Correus. És molt maca. Després de Nadal, va bé per cremar una mica els torrons. L’organització és fantàstica.

Elisabet Aguilera, guanyadora: Ha anat molt bé la cursa. He millorat el temps de l’any passat, que ja l’havia fet. Molt bé, la cursa ha anat molt bé.

L’esdeveniment va ser organitzat per l’Associació de Veïns del barri de Sant Francesc amb la col·laboració de Càritas Garrotxa. L’entitat va rebre un euro de la inscripció de cada participant amb l’objectiu de combatre la pobresa a la comarca.

A més, la Fundació la Caritat també es va animar a participar en la Marxa Nadalenca. L’organització va dibuixar un circuit adaptat de gairebé mil metres per a les persones amb mobilitat reduïda. L’activitat va concloure amb una xocolatada.

Cristina Espel, participant: Des de la Fundació la Caritat ens animem a participar en la Marxa Nadalenca. Aquest any és el meu primer any. Hi anem amb un grup de residents i també l’equip d’auxiliars.

Carme Berga, participant: Ens ho passem molt bé.

La prova també va servir, sobretot, per acomiadar les festes de Nadal de la millor manera: fent esport.