El professorat garrotxí és pioner en inclusió amb les jornades anomenades Remoure per incloure

La Sala El Torín d’Olot va ha acollit aquest cap de setmana la primera edició de les jornades “Remoure per Incloure”, impulsades des de la Xarxa de Professionals de l’Escola Inclusiva de Catalunya i el Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa. En aquesta trobada, que va comptar amb prop de 140 participants, es va reforçar la creació d’una xarxa de professionals compromesos amb una educació més inclusiva a la comarca.

Jordi Sunyol, Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa: La inclusió és un repte. Com que és un repte, nosaltres el que intentem és transmetre la il·lusió i el canvi de mirada que de vegades és necessari per poder donar resposta als estats dels nostres alumnes.

Famílies i professorat de tota la demarcació, però sobretot de la Garrotxa, van prendre part d’una matinal gratuïta amb professionals de l’àmbit educatiu, per compartir estratègies i apel·lar a la responsabilitat dels mestres.

Jordi Sunyol, Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa: En aquests moments hi ha un decret d’inclusió que no està al dia i no tenim recursos. El que busquem és que la gent des de les seves eines sigui capaç de fer el que pugui, perquè hi ha una sèrie d’alumnes que volen i ho necessiten.

Després d’aquesta primera edició de la jornada Remoure per Incloure, el Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa preveu organitzar altres activitats i jornades formatives per a caminar cap a un model educatiu on es doni resposta a les diferents necessitats.

x