El bust del Gegant de Blay formarà part de l’exposició permanent dels Museus d’Olot gràcies al projecte ‘Jo l’Exposo’

6.515 persones, gairebé el doble del que és habitual en exposicions temporals, han passat per la mostra “Jo l’exposo” de la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa aquesta tardor. Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya pel seu caràcter participatiu, on es podien veure un centenar de peces del fons del museu, 16 de les quals havien escollit persones anònimes.

Montserrat Mallol, directora dels Museus d’Olot: En el fons el que hem pogut comprovar és que quan es fa una exposició en la que es pretén implicar la gent, que munti i creï el projecte, es demostra que una exposició com aquesta amb un caràcter molt popular, funciona. I que per tant l’art està a l’abast de tothom.

El fet col·laboratiu de la iniciativa anava més enllà de la tria de peces, ja que donava la possibilitat de votar quina de les obres exposades havia de formar part de l’exposició permanent del museu. Com era d’esperar, la més votada ha estat una d’emblemàtica, el bust de guix del Gegant d’Olot.

Montserrat Mallol, directora dels Museus d’Olot: En breu, a principis de febrer, perquè li hem de fer una base expressa, perquè com veieu és una peça de grans dimensions, però formarà part de la sala on parlem de Miquel Blay. Tindrem el gegant exposat amb el cap de la gegantessa.

 

L’èxit de “Jo l’exposo”confirma la bona línia dels Museus d’Olot, que ja fa anys que promouen activitats participatives que ajudin els ciutadans a connectar amb l’art.

 

x