L’Ajuntament de la Vall d’en Bas estudia les deu propostes del Consell d’Infants en salut, lleure i esports

Instal·lar punts de lloguer de bicicletes, pintar jocs tradicionals a terra, organitzar unes jornades esportives familiars o fer millores als vestidors del camp del Hostalets són algunes de les prop de cinquanta idees que els nens i nenes de La Vall d’en Bas han treballat aquest curs en matèria d’esports, lleure i salut. Ho han fet en el marc de la tercera edició del Consell d’Infants, una eina de democràcia directa on participen una cinquantena d’alumnes de cinquè i sisè de l’escola Verntallat.

 Lluís Rubió, Tècnic Educació Aj. Vall d’en Bas: Quan s’acaba el ple és curiós veure com els pares es sorprenen de les propostes que plantegen els nens i nenes, de la capacitat que tenen de pensar en global i de pensar en la Vall.

El ple del tercer Consell d’Infants va celebrar-se abans d’acabar l’any i els nens i nenes van traslladar deu propostes a l’equip de govern. D’ara fins a final de curs s’obre un període per estudiar si són viables a nivell tècnic i econòmic.

Lluís Rubió, Tècnic Educació Aj. Vall d’en Bas: Llavors deixem tot aquest curs perquè l’alcalde vagi a l’escola al mes de juny per fer un retorn de com estan totes les propostes. Si s’estan realitzant, si ja s’han realitzat o si alguna no es pot perquè val molts diners.

Segons dades del consistori, un 80% de les idees sorgides en els Consells d’Infants han acabat sent una realitat, com ara la d’impulsar la creació d’un esplai al municipi.

 

  

x