Sant Pere Despuig celebra el tradicional aplec de Sant Antoni

Sant Pere Despuig va celebrar diumenge el tradicional aplec de Sant Antoni. Un festa que es va iniciar amb missa solemne del que va acabar sent un dia de trobada per a moltes persones que són o s’estimen aquest petit nucli de població de la Vall de Bianya.

 Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: Estem contents perquè hi ha hagut molta participació. Gràcies als pabordes que hi ha aquí, principalment en Josep Clapera, que és qui porta una mica aquesta festa, i també a tots els veïns de Sant Pere Despuig. Nosaltres creiem molt amb els aplecs, i aquí tenim 15 parròquies, i mirem d’anar-los fent per anar fent retrobar la gent que hi ha viscut i els que hi viuen ara actualment.

La Coral Puisacalm va ser l’encarregada de posar música un cop acabada la Missa.

Teresa Cros i Gemma Llorà, Coral Puigsacalm: Ja fa anys que ens conviden a la missa, hem fet la missa cantada i hem ofert un petit concert, amb un repertori variat i algunes nadales.

Un cop acabat el concert la seixantena d’assistents van poder gaudir d’un bon esmorzar amb coca i vi dolç, tot comprant números per un dels moments més esperats: el tradicional sorteig, on els pabordes de Sant Pere Despuig portaven, per rifar, dos pollastres, una llonganisseta i un tortell. La sort va estar del costat de Josep maria Prat, un veí de Sant Pere Despuig que es va endur cap a casa els dos pollastres.

Josep Maria Prat, guanyador del sorteig: Ja és la segona vegada que em toquen, l’any passat no, però fa dos ja ens van tocar!