Tortellà es queda sense grup a l’oposició per la renúncia de les dues regidores del grup independent Fem Tortellà

Tortellà no té grup a l’oposició; ara per ara, el municipi governat per Som Tortellà-Esquerra Republicana és l’únic que compta amb regidors en actiu a l’ajuntament, amb cinc representants. El motiu és la renúncia voluntària a tots els càrrecs vinculats amb el consistori de les dues regidores a l’oposició de la candidatura independent Fem Tortellà, Núria Orri i Maria Carme Salleras.

A la carta de renúncia presentada el passat 17 de desembre, les dues representants addueixen motius personals i incomptabilitats amb l’actual junta de govern, tal i com van exposar en el ple municipal del 28 de novembre. La renúncia es va fer efectiva en el darrer ple extraordinari, vinculat amb l’aprovació dels pressupostos de Tortellà. Segons la cap de llista opositora, Núria Orri, la raó principal rau en la impossibilitat de treballar pel poble, perquè no eren tingudes en compte per l’equip de govern encapçalat per Josep Reig i no tenien cap tasca assignada. En una carta al darrer butlletí municipal adreçada als veïns, el grup opositor també denunciava l’alentiment dels tràmits per la inexistència d’un secretari-interventor propi del consistori. Ara, el poble està pendent de la resolució de la Junta Electoral de zona, que en principi hauria de designar a Salvador Balaguer i Cristel González com a nous regidors, a l’espera de que vulguin acceptar el càrrec.