Sant Jaume de Llierca segueix reclamant la subvenció a l’Estat per millorar el Carrer Major

La problemàtica del Carrer Major de Sant Jaume de Llierca continua després de més de 10 anys. Va ser el 2008 quan es va atorgar una subvenció d’un milió d’euros per fer millores a la via, però el consistori segueix esperant una resposta de l’Estat. La via forma part de la Nacional 260 i és dels pocs trams que encara no s’ha transferit als municipis.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Ens hem queixat, si cal ho tornarem a fer, però és trist que haguem de dir que ens tenen en descuit totalment perquè és un compromís que en el seu moment l’Estat va agafar cap al nostre municipi.

El govern espanyol segueix reclamant al consistori garrotxí el canvi de titularitat per poder iniciar les obres de millora de la via, però l’Ajuntament continua ferm amb la seva resposta.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Des de l’Estat ens reclamen fer un traspàs de titularitat de la carretera, que passi de l’Estat al municipi, però nosaltres evidentment no acceptarem aquest traspàs perquè acceptaríem una carretera que gairebé fa un quilòmetre de llarg sense cap subvenció ni ajuda econòmica per fer tant el manteniment com aquesta reparació necessària.

El consistori considera que el tram es troba en molt mal estat i la seva rehabilitació és urgent, per aquest motiu reclama la subvenció que els va ser concedida ara fa 12 anys. Al ser de titularitat estatal l’Ajuntament no hi pot actuar, però no acceptarà el canvi fins que l’Estat compleixi amb els seus compromisos.

Deixa un comentari