L’Ajuntament de la Vall d’en Bas valora que l’estudi de la variant no creui línies vermelles però presentarà al·legacions

L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, ha estat el primer a reaccionar a la publicació dels estudis informatiu i d’impacte ambiental de la variant que es projecta majoritàriament sobre aquest municipi garrotxí.

Tot i refermar-se en la preferència que la variant no hauria de ser construïda, s’ha sentit satisfet pel fet que el Departament de Territori hagi respectat les línies vermelles marcades des del consistori com, per exemple, que es respecti l’escola Verntallat després de plantejar un fals túnel que, a més, permet la possibilitat d’habilitar sobre la part coberta un parc o algun equipament en coordinació amb l’administració local.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: On hi pogués haver-hi fins i tot el futur institut escola… és a dir, guanyar en qualitat de vida.

Tot i així, Amat s’ha mostrat taxatiu a l’hora de qualificar les alternatives de traçat de l’estudi com a “molt millorables” després que l’empresa que va guanyar el concurs de Territori fes fallida, i ha anunciat que l’Ajuntament del municipi hi presentarà al·legacions.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Aquelles línies vermelles que per responsabilitat vam traslladar s’han respectat però, seguim sent crítics, no s’ha fet amb la cirurgia fina que ens semblava que s’havia d’haver fet. Però bé, per això estem en el període d’al·legacions.

Aquest mateix dimecres a la tarda, l’equip de govern del municipi ha convocat novament la Comissió de Seguiment de la Variant, formada per membres del govern municipal i l’oposició, experts i veïns de la Vall d’en Bas, per discutir sobre les alternatives publicades. D’entrada, Amat ha avançat la preferència per una via propera a l’alternativa 2 de l’estudi, amb una connexió amb l’entrada als túnels de Bracons més senzilla respecte de l’alternativa 1, que planteja una sèrie de rotondes i connexions més complexes prop del polígon de La Serra.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Fins ben entrat les Preses no cal tocar res. El 2021, això és dintre d’uns quants mesos, l’AP-7 estarà lliure de peatge.

Així mateix, l’alcalde de la Vall d’en Bas ha anunciat que l’Ajuntament ha contractat els serveis de l’enginyeria Reventós, per un cost menor als 15.000 euros, perquè l’assessori en tot el procés d’al·legacions que ara inicia amb la voluntat de millorar el projecte i minimitzar en el marge del possible els possibles impactes derivats de la construcció de la variant, per a la qual ha assegurat que encara faltarà temps fins a veure-la executada.