Olot vol començar les obres de la variant el més aviat possible i garantir la continuïtat amb la de les Preses

L’Ajuntament d’Olot contempla els estudis de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas, amb voluntat de no interferir-hi però vetllant perquè es garanteixi el ramal que ha d’enllaçar el sector de Codella, on sortirà la variant d’Olot, fins a l’actual carretera de les Preses, a l’altura de la connexió amb la Pinya i el Corb.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Volem que ens quedi garantit que les obres dels dos trams de la variant d’Olot es podran iniciar amb les garanties que, una vegada completats, tinguin una connexió que permeti als cotxes i als camions continuar cisculant amb normalitat. Nosaltres insistim amb aquella idea que quan estigui completada la planificació d’Olot volem que sexecuti.


Les actuals alternatives plantejades per l’estudi així ho garanteixen, en cas que no variïn un cop completat el període d’al·legacions. L’equip de govern d’Olot té pressa per construir el tram que passa per la ciutat. Per a això, necessita encara els estudis informatiu i d’impacte ambiental de la variant nord, que ha de connectar amb l’A-26 i la N-260.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Precisament ahir el nostre cap d’Infraestrctura i Obra Pública es va reunir amb les dues enginyeries per veure com avancen els treballs perquè des d’Olot donem molta importància que es compleixi el termini al qual es van comprometre aquestes dues enginyeries per fer els seus treballs, això és, el 30 de maig.

Tot i que Berga ha recordat que l’ideal seria construir la futura via a la vegada i entén que els alcaldes de la Vall d’en Bas i de les Preses ho vulguin fer el màxim de bé possible, assegura que la ciutat no pot esperar més per a la seva variant. Instarà a la Generalitat a encarregar el projecte constructiu del tram d’Olot i dotar-lo pressupostàriament tant bon punt tingui els estudis del tram nord.

x