Les Preses considera que s’ha fet un gran pas amb la publicació dels estudis de la variant

Amb la publicació dels estudis informatius i ambientals de la variant de Les Preses, el municipi considera que s’ha fet un gran pas per solucionar els problemes que té el poble, malgrat que hagi passat massa temps fins a arribar a aquest punt. De totes maneres, esperen que el recorregut compti amb el traçat més respectuós possible, i comprenen que la Vall d’en Bas vegi objeccions a les diferents alternatives presentades, al passar la nova carretera pel seu terme municipal.

Pere Vila, alcalde de les Preses: Les Preses té un problema i el traslladem al veí del costat, per tant, és lògic que la Vall d’en Bas es preocupi pel traçat.

Després de la presentació de l’estudi, l’alcalde de Les Preses valora bé que es plantegi en un primer terme la construcció del recorregut que evitaria Les Preses, abans de seguir amb els següents trams, i destaca que la proposta va sorgir del consens entre alcaldes.

Pere Vila, alcalde de les Preses: Això va ser una proposta nostra col·laborativa. Vam preguntar per què no aprofitàvem aquest tram que no hi ha habitatges, i ens separem una mica del riu…i la veritat és que tothom ho va veure bé.

Sobre la possibilitat de construir la variant d’Olot i Les Preses separadament, Pere Vila insisteix que s’executin els projectes al mateix temps per solucionar els problemes de trànsit generats per l’obertura de Bracons.

Pere Vila, alcalde de les Preses: Hem de tenir una solució, i això ha d’afectar igualment a Les Preses i Olot, perquè tenim el mateix problema.

A l’espera de confirmar si presenten al·legacions al projecte abans del 26 de febrer, el consistori ha posat a disposició dels veïns la possibilitat de consultar el projecte al mateix Ajuntament.