Neix la plataforma ‘Prou Correbous’ amb la participació de la Fundació Fauna

Aquest dimecres s’ha presentat una nova plataforma en contra del maltracta animal a la ciutat comtal. Nou entitats animalistes han presentat la plataforma Prou Correbous, amb l’objectiu de donar per acabades les celebracions d’aquesta festa a Catalunya.

La plataforma que ha estat motivada just després dels esdeveniments que van ocórrer a Vidreres el passat mes de setembre, quan un bou va saltar la barrera als correbous del municipi, ferint gairebé una vintena de persones abans de ser abatut a trets per la policia.

Entre les entitats que formen el grup coordinador de la plataforma, hi ha la Fundació Fauna, l’entitat garrotxina que va liderar la fi de les curses de braus i dels correbous a Olot.

Aïda Gascón, portaveu ‘Prou Correbous’: Prop del 75% de la ciutadania catalana estaria a favor de la prohibició dels correbous mitjançant una llei al Parlament. Però si parlem del rebuig de catalans i catalanes a aquests tipus d’espectacles estaríem parlant de prop del 81,3%.

A més de la presentació, s’han explicat també els resultats d’una enquesta realitzada durant el novembre a 600 persones majors de 18 anys. Els resultats, en una àmplia majoria, han manifestat el total rebuig d’aquests actes taurins, refermant els resultats d’una enquesta similar que es va fer el 2012.

A través del seu lloc web, www.ProuCorrebous.cat, es poden consultar les pròximes convocatòries i fer un seguiment de la campanya.

x