Comença la restauració de la façana principal de l’Església de Sant Esteve

Les obres de millora de la façana de l’església de Sant Esteve d’Olot van començar ahir al matí amb la instal·lació de les bastides.

Les obres tenen un cost total de 263.000 euros. El Bisbat es fa càrrec de gran part del cost, mentre que la Generalitat aporta 80.000 euros i la Diputació 35.000.

L’alcalde d’Olot, Pep Berga ha anunciat que l’Ajuntament també col·laborarà en l’obra. L’aportació variarà segons les demandes dels pabordes de l’església de Sant Esteve i del santuari del Tura, que durant l’any organitzaran activitats perquè els ciutadans puguin col·laborar en el finançament de la restauració.

Pep Berga, alcalde d’Olot: És un tema en que molta gent estarà disposada a aportar alguna cosa perquè al final del que parlem és de la façana de Sant Esteve, del nostre patrimoni i d’allò que més es veu de la nostra ciutat.

El que falti per arribar al cost total de l’obra ho aportarà l’Ajuntament, tot i que ja ha anunciat que no superarà l’aportació de la Diputació i que estarà al voltant dels 30 o 40.000 euros.

Pep Berga, alcalde d’Olot: A nosaltres el que ens agradaria es que la col·laboració ciutadana fes gairebé innecessària l’aportació de l’ajuntament però l’obra s’havia de fer, era necessària. Teníem unes xarxes que cobrien la façana, hi havia despreniments, fins i tot risc per la gent que passejava sota. Era una oportunitat el fet de tenir aquestes ajudes de la Generalitat i la Diputació per començar-les, i en tot cas vam dir que comencessin i que d’una manera o una altra, com a ajuntament ajudarem a completar-la on no arribi la col·laboració ciutadana.

Les obres es preveuen que durin tot un any i durant aquest temps es clausuraran les escales principals d’entrada al temple, i l’accés principal serà per l’entrada lateral. Un cop finalitzades les obres es preveu que es segueixi actuant a l’església, restaurant una capella del neoclàssic del seu interior, o incentivar el retorn de les escultures a la façana.