La primera xerrada de l’Observatori d’Humanitats de l’Hospital d’Olot exposa temes com la salut i l’entorn

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va començar ahir dijous una nova edició de l’Observatori d’Humanitats. Prop d’una trentena de persones van omplir la Sala d’Actes de l’hospital per escoltar aquesta primera xerrada.

Joel Piqué, director Observatori Humanitats: Avui l’objectiu és fer una perspectiva històrica de la salut i l’entorn, per acabar abordant d’una altra visió la relació entre paisatge i salut.

‘Miasmes del segles XXI: de la topografia mèdica a la salut ambiental’ és la línia temàtica d’aquest any, on es posaran sobre la taula qüestions com el canvi climàtic, la relació de l’home amb l’entorn i la salut i el medi ambient a partir de les humanitats mitjançant quatre actes ja establerts durant els mesos de gener, març, juny i setembre

Joel Piqué, director Observatori Humanitats: Durant l’any fem quatre xerrades programades i d’altres que no estan programades. Aquestes quatre estan relacionades amb entorn i salut, però des de diferents perspectives. Aquesta primera és d’història i relació amb el paisatge; la segona és salut, entorn i gènere; la tercera és de ciència i entorn i salut i l’última és un itinerari científic.