L’episodi de neu i pluja afectarà la Garrotxa a partir d’aquest dilluns

Dies moguts els que ens esperen meteorològicament parlant, tal i com mostren els mapes i venen avisant els meteoròlegs els darrers dies.

Protecció Civil alerta de la possibilitat de neu aquest dilluns a partir dels 200 metres a les comarques del nord-est de Catalunya. Cap a la Garrotxa, Ripollès i Osona s’espera que el fenomen arribi a la tarda i podria comportar complicacions a vies com l’Eix Transversal o la C-17, a Osona.

Segons el meteoròleg d’Olot Televisió, Luismi Pérez, serà a partir del migdia d’aquest dilluns quan començaria a nevar en gran part de la comarca, Olot inclosa. Per damunt dels 700-800 metres es podrien acumular entre 25 i 40 centímetres de neu, durant la mitja tarda de dilluns, nit i matinada i matí de dimarts. Es demana extremar la precaució pel possible desbordament de rius i rieres, que de dimarts al migdia i fins dijous podrien acumular registres de 200 a 300 litres per metre quadrat.

 

x