Unes 500 gimnastes competeixen en la quarta edició del Torneig Ciutat d’Olot de gimnàstica artística

El Pavelló d’Esports d’Olot ha sigut l’escenari encarregat d’acollir aquest cap de setmana la quarta edició del Torneig Ciutat d’Olot de gimnàstica artística. Més de 500 gimnastes han participat en una de les primeres competicions de l’any d’aquesta modalitat esportiva. El Club Gimnàstica Osona ha estat el club organitzador.

Anna Vegara, presidenta del Club Gimnàstica Osona: La participació la valorem positivament, perquè vam començar la primera edició amb 250 gimnastes. A partir de la segona en amunt, ja ens hem anat consolidant amb aquest nombre de gimnastes que són 500, que al final són les que podem acollir, tenint en compte les categories que es fa el torneig.

El torneig s’ha focalitzat en la gimnàstica artística femenina, ja que l’intens calendari de competicions previst no ha permès comptar amb la participació de la vessant masculina. A més, ha abraçat la participació d’esportistes que van des de la gimnàstica d’escola fins a gairebé la gimnàstica d’elit amb les categories de via olímpica femenina. La majoria dels clubs que hi han competit són catalans.

Joan Bosch, exgerent de la Federació Catalana de Gimnàstica i jutge nacional de gimnàstica femenina: És un torneig que ens serveix molt, a escala federativa, per veure les noves normatives tècniques, abans que comencin les competicions oficials el mes de febrer.

A més, Joan Bosch també ha afegit que “el Pavelló d’Esports és idoni per fer competicions de gimnàstica”. L’esdeveniment també ha comptat amb unes 40 gimnastes olotines, que s’han estat preparant de valent per endur-se el màxim de guardons, aprofitant que juguen a casa.