Centenars de persones visiten la Fira del Fesol de Santa Pau, que va rebre la consellera Alba Vergés

La temporada de les tres ‘F‘ a la Garrotxa va començar diumenge. Santa Pau va celebrar una nova edició de la Fira del Fesol, en el marc de la celebració de la festa de Sant Antoni. Centenars de persones van visitar el municipi en un dia que l’alcalde, Pep Companys, el defineix com una segona Festa Major.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: El dia d’avui, per a molta gent del municipi, per a l’Ajuntament i per a la comissió, és com si celebréssim la segona Festa Major del poble. Un dia important per al municipi, amb el fesol com a estrella però que també porta molta gent al poble. La gent del mateix poble surt a donar una volta.

El mercat artesanal va omplir de visitants els carrers i les places del poble i la cercavila del Porc i el Xai, amb motiu del 30è aniversari de la Penya AOAPIX, també va amenitzar la fira. A les 12 del migdia va començar l’acte estrella, la Fesolada, a la plaça Major, amb una degustació de diferents plats elaborats amb fesols de Santa Pau. Enguany van ser 18 els establiments participants, amb 16 plats de fesols i dos productes de proximitat convidats: els iogurts de la Fageda i la coneguda Ratafia Russet. Els visitants també van poder gaudir les varietats amb fesols de la cuina africana, índia i mexicana, i és que aquest és un producte que atrau moltes cultures.

Zihan Ma, visitant: És molt divertit fer coses molt típiques i culturals. Per als xinesos és molt diferent i ens agrada molt.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés.

Alba Vergés, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya: Des de Salut Pública, que es fan totes les campanyes de prevenció i de promoció de la salut, els fesols i els llegums, en general, hi tenen un paper important. I si és de proximitat, i si és fesol que té denominació d’origen al nostre país i si és de qualitat, evidentment que ho hem de poder dir.

La mateixa consellera va fer entrega del Fesol d’Or a Teia Ferrés i Àlex Colobrans, per la seva gran trajectòria al Centre Cívic del poble.

Teia Ferrés, guanyadora del Fesol d’Or 2020: És el que nosaltres necessitem patrocinar perquè és el producte que conreem aquí a la terra. Amb el suport de tots i la força d’uns i dels altres intentem que el poble vagi tirant endavant.

La fira es va tancar a la tarda amb un espectacle infantil anomenat ‘Xafarranxo a la masia de l’avi Pere i l’àvia Maria’, a càrrec de Gerard Garcés.

Deixa un comentari