El taller ‘Aprén a llegir les pedres’ o la presentació de dues vares municipals, entre els actes de la Festa de Sant Vicenç de Besalú

Aquest cap de setmana la vila comtal de Besalú ha celebrat la tradicional festa de Sant Vicenç, la festa petita, on s’han organitzat un bon nombre d’activitats, tant per als més grans com per als més petits.

Durant el matí s’ha realitzat un taller davant l’església de Sant Vicenç, anomenat ‘Aprèn a llegir les pedres’, on hi han participat gairebé una quarantena de nens i nenes.

Kel Domènech, artista: Posem en valor una cosa que en principi passa desapercebuda i ningú mira, les marques de les pedres dels monuments. Són els protagonistes dels monuments en sí, qui els ha construït.

Tot seguit, a la sala d’actes de l’Ajuntament ha tingut lloc la presentació de dues vares d’alcalde i un pal de l’agutzil restaurats per l’artista Kel Domènech.

Kel Domènech, artista:  Fa cinc o sis anys es van trobar unes vares municipals, tot un conjunt, que eren la vara principal, la secundària i el que creiem que és la de l’agutzil. Era una cosa que estava bastant deteriorada i el que vaig plantejar va ser donar la restauració. Ara en presentem el resultat.

x