La llevantada deixarà grans acumulacions d’aigua i neu a la Garrotxa

A primera hora del matí, una lleu cortina de neu deixava enfarinats els cims de la Vall d’en Bas. Entre la tarda i el vespre, les previsions apunten a precipitació en forma de neu a cotes més baixes, fins als 400 metres, deixant centímetres de neu a Olot i voltants. A primeres hores de la nit, la neu serà més important, sobretot a partir dels 600 metres. A la zona baixa del Fluvià, s’esdevindran episodis remarcables i continuats de pluja.

Les pluges continuaran durant tota la jornada de dimarts, deixant més de 100 l/m2 a molts sectors de la comarca, amb una cota de neu que s’elevarà dels 700 als 1200 o 1300 metres amb l’arribada del vespre. En sectors elevats, com la Serra dels Llancers, els vents poden arribar als 90 quilòmetres per hora. Durant el dia les temperatures seran força uniformes, amb mínimes de 2 graus i màximes de 7. Pel que fa al cabal del riu, no s’esperen crescudes sobtades.

Esperen dies de molta pluja provocada per una llevantada d’altra banda convenient per omplir els aqüífers, per la seva condició d’anar contra corrent dins el règim general de circulació atmosfèrica.

Dimcres continuaran les pluges abundant, sobretot entre el migdia i la tarda. La cota de neu ja es trobarà als 1.500 metres. Ja dijous, s’esperen ruixats intermitents.