Les administracions i cossos d’emergència es coordinen per evitar afectacions davant la previsió meteorològica

Ja sigui per la neu o per la pluja, l’episodi meteorològic de les properes hores pot alterar de forma considerable el dia a dia dels garrotxins. Per evitar afectacions greus, tant els cossos d’emergència com els municipis o les administracions supramunicipals estan en contacte permanent. Per exemple, el Consell Comarcal centralitza una comissió de seguiment mitjançant la telefonia mòbil.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: Estem aquí per anar-ho coordinant. Tenim mossos, protecció civil, bombers, acció social, emergències mèdiques. Estem en contacte amb tots.

La Generalitat, per la seva banda, ha alertat que s’evitin els desplaçaments, i ha recomanat al sector del transport que consulti permanentment les afectacions a les carreteres.

Lourdes Puigbarraca, subdirectora Servei Català de Trànsit: És molt important que tot el sector del Transport estigui atent a les informacions que anirem donant a les properes hores.

A Olot, tot i haver-hi mercat, l’ambient era gèlid al carrer, i poques parades de roba s’han atrevit a vendre avui. El consistori ha activat el Pla de Protecció Civil Municipal.

Segons el consistori, a la capital de la Garrotxa hi ha diversos vehicles per treure la neu dels carrers dels barris a punt.