Es tanca l’accés a diversos passallissos de la Garrotxa com a mesura preventiva

Pont del Guilar al municipi d'Argelaguer

A mesura que avança el temporal es van tallar passeres a causa de la crescuda dels rius. A la Vall d’en Bas, s’ha tallat l’accés als passallissos de Can Trona (Joanetes), el pas de la Torre (Puigpardines), el Molí del Ferrer (Joanetes) i l’àrea recreativa dels Pins (Sant Privat). També s’ha tallat l’accés a la passera de la Miana de Sant Jaume de Llierca i ja s’han desbordat els recs al pla de Les Preses.

Riu Brugent al seu pas pel municipi de Sant Feliu de Pallerols

A la capital garrotxina també s’han tancat tots els passallissos com a mesura preventiva i es demana evitar els accessos a lleres i extremar precaucions.

Segons dades de l’estació automàtica de la Vall d’en Bas, ara mateix hi ha més de 80 mm de precipitació acumulada mentre que a la ciutat d’Olot s’està a punt d’arribar als 90 mm. Aquest matí el cabal del riu Fluvià al seu pas per Olot rondava els 50 centímetres i a hores d’ara ha augmentat fins a 1,36 metres. La neu comença a desfer-se a alguns punts de la comarca i el cabal dels rius augmenta.

x