Les afectacions en el subministrament elèctric s’han sumat a les de la llevantada aquest dimarts al matí

La nevada a la Garrotxa ha deixat fins a 16 centímetres de neu als sectors alts de Santa Pau, del volcà Croscat al barri de Can Blanc, 7 a Sant Feliu de Pallerols i 7 també a la Vall d’en Bas, on aquesta nit s’havia prohibit als túnels de Bracons al pas de camions i al matí encara es restringia al trànsit als vehicles que circulessin amb cadenes.

Els vehicles llevaneu han netejat les principals vies i s’ha hagut de retirar algun arbre caigut. Es decidia també cancel·lar les parades de bus escolar de Joanetes, l’única afectació al transport escolar a la comarca.

A 2/4 de 7 del matí, a les afectacions per la llevantada a la Garrotxa s’hi sumava l’avaria de Red Elèctrica, que ha causat afectacions a uns 300.000 abonats a tota la demarcació. El tall de llum ha obligava a prendre la decisió de tancar els centres educatius de les Preses i la Vall d’en Bas a primera hora del matí, en no poder garantir els serveis bàsics. Des de les 10, els centres d’en Bas es reobrien garanteixen els serveis mínims d’educació i de menjador.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Quan ens ho han garantit, ha estat quan, parlant amb les direccions, hem establert per a tothom que ha pogut els serveis escolars i de menjador en els tres centres educatius de la Vall. Ara estem molt pendents de les rieres.

També s’ha decidit reobrir els centres de les Preses des de les 3 de la tarda. A Santa Pau, l’afectació al subministre elèctric també se sumava aquest matí a algunes incidències poc destacades per la neu, com la retirada de dos arbres a la Fageda i a la Cot. A mig matí el municipi recuperava la relativa normalitat.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Amb els operaris i la maquinària de la Brigada municipal hem actuat en el sector de Can Blanc per intantar restablir mínimament els carrers perquè la gent que tingui necessitat pogués sortir i funcionar com un dia més o menys normal. Preocupa una mica el tall de llum que hi ha hagut aquest matí, que ha estat una cosa sobrevinguda que no ens esperàvem. La veritat és que feia por perquè tot ha quedat comoletament sense llum. A Santa Pau tenim dues empreses subministradores i les dues han quedat sense subministrament elèctric.

La neu també ha caigut a Batet. A primera hora del matí, eren requerits els serveis de les màquines llevaneus. A Olot, les afectacions pels talls de llum han afectat diferents barris a primera hora del matí, mentre es gestionava la prohibició d’activitats a l’aire lliure.

El consistori ha decidit tancar preventivament aquest dimarts el Parc Nou i es restringeix l’accés de vianants a l’interior de la Plaça Clarà per la previsió de pluja i vent. També s’han tancat els camps de futbol del Morrot, Sant Pere Màrtir, Sant Roc i les pistes d’atletisme.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Seria gairebé de sentit comú pensar que activitats a l’aire lliure en un dia com aquest o demà no pertoca fer-les, és un risc innecessari. El principal problema que hem tingut aquest mati i inesperat ha estat el tall de subministrament elèctric. Hem tingut alguns problemes amb la llum que se n’anava i tornava. El fet que a Olot tenim 21 centres escolars, entre instituts d’ensenyament secundari, escoles bressol i de primària, fa que hàgim pres la decisió que totes tres escoles obrissin amb normalitat.

El subministre elèctric s’ha restablert completament a les 10 del matí, tres hores després de l’incident.

Deixa un comentari