S’obre la tercera convocatòria d’Empreses Lingüísticament Responsables

Des d’aquest dilluns fins al 27 de febrer, més empreses de la Garrotxa poden començar a ser Lingüísticament Responsables. El Consorci per a la Normalització Lingüística ha obert la tercera convocatòria d’una acreditació pionera a Catalunya que posa en valor l’ús que es fa de la llengua catalana als comerços i empreses. Es tracta del projecte Empreses Lingüísticament Responsables, que va iniciar-se el 2017 gràcies a un conveni entre el Consorci, Dinàmig i Turisme Garrotxa.

Josep Planas, dinamitzador Consorci Normalització Lingüística: És un projecte comarcal, hi poden participar totes les empreses, incloent comerços, professions liberals… tot i que la majoria són del sector turístic.

Aquest 2019 13 empreses han rebut l’acreditació per a les diferents fases en què es divideix el projecte.

Josep Planas, dinamitzador Consorci Normalització Lingüística: Cinc s’acrediten de la fase 1 de 6, senzillament una s’ha fet enrere. De la fase 2, de cinc se n’acrediten 3, n’hi ha hagut dues que no han pogut cumplir amb els requisits. Generalment les que no poden cumplir acostuma a ser tema de web, que de vegades és difícil actualitzar-la a temps. Per últim n’hi ha cinc que s’acreditaran del nivell 3.

Les empreses que vulguin incorporar-se al projecte o continuar la següent fase trobaran  la documentació al web www.dinamig.cat,  que cal entregar degudament complimentada a les oficines de Dinàmig.

x