Es restableix el subministrament elèctric després que hagi caigut una torre pel temporal

No ha estat la neu ni l’aigua sinó l’electricitat la que ha provocat l’afectació més important d’aquest temporal fins al moment. A dos quarts de set del matí una avaria a la línia de la MAT a Sant Hilari Sacalm ha provocat un tall al subministrament elèctric que ha deixat prop de 300.000 abonats de les comarques de Girona a les fosques. A la Garrotxa l’afectació també ha estat important i bona part de les llars de la comarca també s’ha quedat sense electricitat. El subministrament ha quedat restablert a les comarques de Girona. Red Eléctrica ha aprofitat la interconnexió amb França i reduït els abonats afectats a 60.000.

Precisament la falta de flux elèctric ha obligat en un primer moment a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i les Preses a prendre la decisió de suspendre les classes de l’escola Verntallat i la llar d’infants municipal de la Vall d’en Bas i a l’escola Bòbila i la llar El Rajolet de les Preses. A les 10 del matí, a la Vall d’en Bas s’han pogut garantir les classes en tenir garantit el subministrament dels serveis bàsics. A les Preses, en canvi, les classes s’han mantingut tancades en no rebre aquesta garantia en el subministrament.

L’afectació encara generarà talls rotatoris en les properes hores, segons ha informat Endesa. El transport escolar ha quedat cancel·lat en les tres parades de la ruta de Joanetes i ha funcionat a la resta de la comarca.

A Olot el tall al subministrament elèctric també ha afectat a milers de veïns. En declaracions a Olot Televisió l’alcalde, Pep Berga, ha explicat que “l’única preocupació que tenim és que la llum torni a tota la ciutat i es pugui recuperar el servei”. De fet des de les 8.25 bona part dels abonats ja tenien electricitat.

Al llarg de tota la nit l’aigua ha caigut amb intensitat però de manera moderada a la tota la comarca i no s’han produït incidents. Berga ha afegit que “aquesta és una zona on els rius poden acumular  molta aigua i de moment no ens hem de preocupar”. L’alcalde ha recomanat que “no es passi per cap riera on el la mobilitzat sigui dubtosa”.

x