El Fluvià es desborda a Olot i a la Vall d’en Bas

El Fluvià ha acabat desbordant. Els més de 300 litres per metre quadrat que s’han acumulat en diversos municipis de la Garrotxa des que va començar el temporal Gloria han provocat que el cabal hagi crescut fins a límits que no es registraven des deia molts anys.
Només aquesta matinada els registres de pluja han superat, en alguns casos, els 80 litres per metre quadrat. L’aigua ha caigut de manera molt intensa i acompanyada de tempestes.

En Fluvià recull aigua en tot el seu tram però també de les capçaleres, sobretot a la Vall d’en Bas. Precisament en aquest municipi el riu ja ha sortit de mare aquesta matinada, inundant camps de conreu i provocant el tall de passeres.

On la situació es més delicada i complicada és a Olot. A la capital de la Garrotxa, on el Fluvià hi passa ben bé pel mig de la ciutat i per zones urbanitzades, el riu també s’ha desbordat. El primer punt on l’aigua ha sortit de la llera és a la ronda Fluvià, just darrera l’estació d’autobusos. Des de les 9.30 del matí la Policia Municipal d’Olot ha havia tallat la circulació de vehicles en previsió de desbordament, que s’ha acabat produint al voltant de les 10. Una mica més enrere, al barri de Sant Roc, el riu també ha acabat sortint del seu curs i ha fet desaparèixer per complet el passeig.

Vídeo: @cuquerella (Twitter)