El pronòstic del temps preveu pluges de fins a 150 litres per metre quadrat abans d’aquest dijous al migdia

El pronòstic per aquesta nit i matinada, però, no dona treva: el temporal preveu noves tempestes abundants a tota la Garrotxa. Això provocarà que el Fluvià i els seus afluents encara baixin més plens.

 

La Garrotxa es troba saturada d’aigua, després de les precipitacions continuades aquests darrers dies. A la capçalera del Fluvià, a la Vall d’en Bas, hi ha punts que ja superen els 300 litres per metre quadrat des de l’inici de l’episodi, i el temporal ha deixat pluja arreu. Però segons els pronòstics, encara falten els últims espeternecs de la tempesta aquesta matinada, i no seran minsos.

Luismi Pérez, meteoròleg Olot Televisió: “Quan un terreny està tant saturat d’aigua ja no s’infiltra, i això serà cabal pels rius, durant aquesta nit i matinada. Només en aquest període les previsions diuen que poden caure entre 100 i 150 litres per metre quadrat més.”

El pronòstic entreveu possibles complicacions a gairebé tots els municipis, a causa de la poca capacitat d’absorció de la terra. A més, la neu a cotes superiors s’està fonent i afegint als rius. Per tant, tots els rius i rierols veuran augmentats els seus cabals.

Luismi Pérez, meteoròleg Olot Televisió: “Això sí, lògicament el Fluvià recull totes les aigües, i especialment a la zona baixa del Fluvià com Besalú, Sant Joan les Fonts o Argelaguer poden veure el cabal del riu molt augmentat.”

Arran dels pronòstics es demana prudència i sentit comú, en cas de trobar-se davant acumulacions d’aigua inesperades a la xarxa viària o prop de lleres dels rius del nord-est català.