Les pluges provoquen afectacions viàries en diferents punts de la Garrotxa

Un altre dels punts delicats de la jornada ha estat la xarxa viària. Els túnels de Bracons han estat la via més afectada per les incidències climatològiques: durant una hora, s’ha hagut de tallar per una esllavissada. La Nacional 260 a Besalú o la carretera de Santa Pau. Segons el Servei Català de Trànsit, encara queden tallades les carreteres entre Castellfollit i Montagut, i la que va de Montagut i Tortellà i hi ha complicacions per una esllavissada a la N-260, al seu pas per la Vall de Bianya.

La situació del riu Fluvià i la forta intensitat de precipitacions han provocat que aquest matí hi hagués diferents incidències viàries a tota la Garrotxa. Les primeres s’han registrat a la Vall d’en Bas, on s’han hagut de tallar els passallisos perquè el cabal passava per sobre els ponts. Fins i tot, alguns vehicles han quedat atrapats pel curs fluvial. Un altre dels punts destacats ha estat l’eix Vic-Olot, als túnels de Bracons. Durant aproximadament una hora, el trànsit ha estat tallat en els dos sentits per una esllavissada que ha afectat la carretera. Al final, s’ha pogut retirar el moviment de terres per donar pas alternatiu i acabar reobrint la via.

On també hi ha hagut afectacions ha estat a la carretera que uneix Castellfollit amb Montagut per inundacions, la Nacional 260 a Hostalnou de Bianya per despreniments, així com a la carretera de Santa Pau i Mieres, que ha viscut esllavissades en dos punts.

La Nacional 260 també s’ha hagut de tallar des de Besalú en direcció a Figueres per la inundació de la carretera que impedia el pas de vehicles, un fet que també s’ha donat a la carretera que uneix Montagut i Tortellà.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: A nivell de municipis van sortint esllavissades i molts problemes, però que es van resolent, cada municipi el va resolent a la seva manera. El tema important que teníem en carreteres és la N-260 i en deixar de ploure doncs ha evitat que l’aigua arribi a la calçada. Estem anant a la normalitat. A veure les pròximes pluges que ens portaran.

Tot i les diverses incidències que s’han registrat de moment no s’han de lamentar danys personals i el Consell Comarcal fa incidència en la precaució de no acostar-se a les proximitats de rius i rieres.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: Les persones que han quedat atrapades, en principi no han sofert cap dany físic, han pogut sortir del cotxe.  Sobretot demenem molta precaució, i si hi ha llocs on l’aigua passa per sobre de passallissos o ponts, sobretot que no hi passin.

Es preveu que el temporal no remeti en les properes hores i que durant la nit tornin les pluges fortes, que seguirien complicant l’entorn dels cursos fluvials.