El cabal del riu Fluvià s’estabilitza a la Garrotxa

La pluja ha minvat a la Garrotxa des d’aquesta matinada, i tret d’un episodi tempestuós a mig matí, la situació s’ha anat normalitzant. El cabal del Fluvià al seu pas per Olot ha baixat dels 85 metres cúbics per segon que transportava a quarts de 9 del matí, als prop de 70 aquest migdia. Al pas del riu s’han esdevningut algunes de les conseqüències del temporal.

Pep Berga, alcalde d’Olot: En qualsevol moment encara es pot produir algun tipus d’afectació, sobretot per la força del riu, que baixa amb molta intensitat, però mica en mica retornem a la normalitat, que crec que és el que tots teníem moltes ganes que arribés.

A la Vall d’en Bas, la situació aquest matí era sensiblement millor a la d’ahir, tot i que s’havien tancat passallisos a Sant Privat i Joanetes per precaució. Al migdia, s’ha obert el tram de carretera entre Toralles i la Pomareda.

El riu encara portava un destacable cabal a l’altura de Besalú, on s’havien extremat les precaucions. A la vila comtal s’havia condicionat el pavelló 1 d’octubre per acollir persones que no poguessin passar la nit a casa seva. Finalment, no ha fet falta: alguns veïns asseguren que havien vist el riu baixant força més ple.

Joan Brugas, veí de Besalú: Encara recordo que el pont no estava fet i llavors gairebé l’aigua arribava sota l’arc petit. Jo encara anava a l’escola, fa molts anys d’això.

Malgrat que el cabal del Fluvià s’estabilitza, la resta de rius i afluents que hi conflueixen des de la Vall del Llierca provoca que els metres cúbics per segon transportats pel riu creixin conforme s’acosta al litoral. A Esponellà, aquest migdia es recollien 728 metres cúbics per segon.

x