El temporal ha provocat talls i retencions a diverses carreteres de la Garrotxa

El temporal Glòria manté tallades a aquesta hora les carreteres GIV-5232 a Tortellà i la N-260z a Castelfollit de la Roca.

L’Ajuntament de la Vall de Bianya també ha informat d’un tall al punt quilomètric 76 de la C-153A. S’ha produït una esllavissada a la carretera que va de Sant Salvador de Bianya a Sant Pau de Segúries.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: Sí que és veritat que durant el dia ens van sortin esllavissades arreu del municipi. Tenim màquines treballant a la Vall del Bac, que també està amb arbres al mig de la carretera. També tenim màquines treballant a Castellar de la Muntanya, a la part de baix tenim Can Porxas incomunicada i que també hi tenim una màquina treballant… i van sortint sorpreses que la gent en sortir de casa es va trobant.

A primera hora del matí a la Vall de Boanya se circulava amb retencions en ambdós sentits a la N-260 entre els punts quilomètrics 91 i entre el 100 i 101, on es donava pas alternatiu. El pont de Coran ha estat tallat algunes hores però recentment ha restablert la circulació. En total, la Vall de Bianya ha acumulat 330 litres per metre quadrat durant l’episodi de llevantada.

La llevantada també ha provocat diverses esllavissades a la GI-524 entre Santa Pau i Mieres. A primera hora del matí s’ha hagut d’intervenir per treure de la via dos arbres caiguts, al quilòmetre 6,5, a l’altura del volcà Santa Margarida, i al sector de Colitzar, en direcció a Mieres.

Pep Companys, alcalde de Sant Pau: Podríem dir que des de l’aparcament del volcà Santa Margarida fins a prop de Mieres s’han hagut d’anar fent diferents actuacions i haurem de seguir fent durant el dia per retirar pedres a la carretera, arbres caiguts, esllavissades… bé, una mica intentar restablir la normalitat i sobretot que la gent circuli amb molta precaució. Sí que és veritat que en alguns veïnats la gent ha quedat confinada a casa perquè els passallissos que donen accés als seus habitatges han quedat afectats. Ara ens consta que amb la baixada del riu, amb la poca intensitat de les pluges es pdorà tornar a la normalitat i podran tornar a passar per aquell lloc.

A La Vall d’en Bas, la situació és sensiblement millor a la d’ahir, tot i que s’havien tancat passallissos a Sant Privat i Joanetes per precaució.

A Olot, la pluja deixava acumulats aquest matí més de 320 litres per metre quadrat. Els diferents ajuntaments de la Garrotxa han decidit tancar avui els centres escolars per precaució.

x