La majoria d’escoles de la Garrotxa han tancat aquest dijous per la previsió de mal temps

Davant la situació meteorològica provocada pel temporal Glòria i les pluges que havien de caure, i han acabat caient, aquesta nit passada, la Generalitat va recomanar als centre educatius de gairebé tota la demarcació de Girona no obrir aquest dijous, des d’escoles bressol a centre de primària i secundària. Lligada a aquesta mesura de prevenció, el Consell Comarcal de la Garrotxa va decidir suspendre totes les rutes de transport escolar, en base el document del Departament d’educació. Els centres educatius d’Olot, Besalú i la Vall d’en Bas vans er els primers a sumar-se a la mesura.

Santi Reixach, President del Consell Comarcal: Mirant les previsions del Cecat, crec que va ser una decisió encertada, perquè el dia abans no semblava que hi havia perill d’alerta aquí. Vam decidir obrir el transport i vam haver d’anul·lar 15 rutes.

L’alcalde de Santa Pau, Pep Comanys, també creu que va ser una decisió encertada, i que fins i que tant de bo s’hagués pogut prendre abans.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: S’hauria d’haver arribat abans a un acord de tancar els centres, que no fos decisió només de l’alcalde, per preservar la seguretat i evitar desplaçaments.

Tot i així no tota la comarca s’ha adherit a aquesta iniciativa. A l’Escola Montpalau d’Argelaguer s’han ofert serveis mínims, tot i que han estat pocs els alumans que han assistit a classe. també s’ha obert la Llar d’Infants el Rajolet de Les Preses.

x