Els ajuntaments de la Garrotxa demanaran ajudes a altres administracions per reparar els danys causats pel temporal

El dia després que es donés per finalitzada la llevantada Gloria, és moment de quantificar els danys que ha deixat al territori. El President del Consell Comarcal assegura que això serà clau en els propers dies per poder demanar ajuda a les administracions supramunicipals, per sufragar aquesta despesa inesperada pels ajuntaments.

Santi Reixach, president Consell Comarcal Garrotxa: “La prioritat és que els tècnics valorin a veure quin import de danys tenen. Així, prepararem les reunions que haurem de fer amb Diputació i amb qui faci falta per tal d’aconseguir les ajudes que necessitem. Amb els nostres pressupostos municipals no en farem prou.”

El President del Consell Comarcal creu que la coordinació entre la comissió de seguiment del Consell Comarcal i els serveis d’emergència ha estat bona.

Santi Reixach, president Consell Comarcal Garrotxa: “El millor és que no hi hagi hagut desgràcies personals. Però sí que hem de veure com ho hem fet per millorar en la propera ocasió.”

 Tot just ha començat la valoració tècnica dels danys, però la feina sobre el terreny per refer paviments de carreteres, esllavissades i camins podria portar mesos.

x