La Garrotxa torna poc a poc a la normalitat després de les incidències provocades pel temporal Glòria

Poc a poc la Garrotxa va tornant a la normalitat després del Temporal Glòria. El riu Fluvià va recuperant el seu cabal habitual, que aquest divendres al migdia superava el mig metre a Olot i els 8 metres cúbics per segon.

La xarxa viària més afectada també es va obrint al trànsit: Una de les incidències més destacades era entre Sant Salvador de Bianya i Sant Pau de Segúries, on es dona pas alternatiu mentre treballen per retirar les roques caigudes a la via. Les mercaderies perilloses poden tornar a fer servir aquest tram, al no poder passar per dins dels túnels de Collabós. El coll de Bracons també està obert en la seva part garrotxina, però no es pot accedir al tram barceloní per esllavissades.

Altres carreteres que per fi poden obrir al trànsit són la Nacional 260 entre Montagut i Castellfollit, després de dos dies tallada, i el passallís que connecta Tortellà amb Montagut, un cop el cabal del Llierca ja ha passat dels quatre metres al metre amb 75 centímetres actuals en el punt de mesura. A Coguleres, en canvi, encara hi ha 40 veïns aïllats a causa de les pluges, ja que els cossos de seguretat impedeixen retirar els troncs que bloquegen el seu pas pel riu Fluvià.