L’artista Xavier de Torres, afincat a Begudà, exposa per primera vegada al museu de la Garrotxa

Al pati de l’Hospici d’Olot ja no hi queda aigua però està ple de peixos. Són les escultures de Xavier de Torres, afincat a Begudà, que exposa a partir d’aquest dissabte a la Sala Oberta 2 del museu. El seu és un nom encara força desconegut a la comarca, però l’obra de Xavier de Torres ha arribat a Califòrnia, Nova York, Suïssa o Berlín. Per primera vegada es pot veure al Museu de la Garrotxa.

“Crear és respirar” és un recull de pintures a l’oli i escultures de pedra que porten part dels dos territoris on resideix l’artista, el Cabo de Gata,  a Almeria, i Begudà, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Montserrat Mallol, Directora Museus Olot: No és una coincidència, són dos paisatges volcànics però diferents, que són les que es poden veure en tota la seva obra.

Xavier de Torres, artista: Hi ha obres que són molt sèries, hi ha altres que tenen humor… primer que l’espectador vegi que darrera de tot això hi ha un ésser humà com ell. Que comunica coses d’una manera diferent al que estem acostumats.

De quaranta anys de trajectòria i milers d’obres, se’n desprèn també una manera d’entendre la vida i l’art, ple de poesia, metàfores i silencis.

Montserrat Mallol, Directora Museus Olot:La pedra és un testimoni, nosaltres passarem, però l’emprempta que l’artista deixa en aquesta pedra és el que queda.

La seva obra ha arribat als Estats Units, Noruega, Suïssa o Barcelona, però fins ara ha estat força desconeguda a la terra que va adoptar-lo. L’Hospici i la Sala 15 del Museu de la Garrotxa l’acullen fins el proper 13 d’abril.

 

 

 

 

Deixa un comentari