Tornen els clubs de lectura del MOT per conèixer a fons els autors del festival

Aquells a qui els hi agradi la lectura, segur que no es perdran el festival literari El Mot d’enguany. Abans però, el festival organitza dos clubs de lectura per anar escalfant motors.

A Olot estan dedicats a dues autores internacionals que vindran a la capital garrotxina entre el 2 i 4 d’abril, Maria Gainza i Lana Bastasic.

Àgata Losantos, organitzadora festival: L’any passat ja vam decidir fer aquest club de lectura mesos abans d’El Mot. Precisament com que la finalitat del festival és fomentar la lectura i conèixer els autors de més a prop, vam creure que oferint la possibilitat d’endinsar-nos a les obres d’aquests autors amb més profunditat lligava molt amb l’esperit del festival.

Els participants del club de lectura podran llegir El nervio óptico, de Maria Gainza i Atrapa la llebre, de Lana Bastasic.

Totes dues autores parlen des de la literatura de com percebem les obres d’art i de quina és la causa que les origina. És per això que les sessions es faran al Museu dels Sants, on l’escriptor i artista Marià Vayreda, escrivia les seves novel·les.

La primera sessió serà el 12 de febrer i estarà dedicada a María Gainza.

Àgata Losantos, organitzadora festival: És una novel·la que parla dels diferents moments de la història de l’art barrejat amb la seva vida personal, ella com a persona que es dedica al món de la crítica d’art. És una part de biografia i una part de fer petites ullades a la història de l’art.

Per assistir als clubs només cal apuntar-se presencialment a la Biblioteca o a través d’un formulari a la web del festival, i posteriorment recollir el llibre que ja està disponible.