Desenes de persones assisteixen a la inauguració de l’exposició “Xavier de Torres. Crear és respirar”, al Museu de la Garrotxa

El Museu de la Garrotxa va inaugurar dissabte al matí l’exposició “Xavier de Torres. Crear és respirar”. L’artista, nascut a Barcelona l’any 1956, ofereix un recull de pintures a l’oli i escultures de pedra que porten part dels dos territoris on resideix l’artista, mig any al Cabo de Gata, a Almeria, i mig any a Begudà, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La seva obra es pot veure per primera vegada al Museu de la Garrotxa.

Xavier de Torres, artista: És un edifici històric. Està tot fet de pedra, que vol dir que ens entenem molt bé amb aquest edifici, amb l’espai i tot el que significa.

Les pintures, realitzades al seu estudi-taller del Parc Natural del Cabo de Gata i l’obra escultòrica, majoritàriament feta en pedra basàltica de la Zona Volcànica de la Garrotxa, mantenen una estreta relació conceptual. Desenes de persones van assistir a l’esdeveniment que va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Pep Berga, i la directora dels Museus d’Olot, Montserrat Mallol.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Jo diria que és un creador tan bo com discret, és a dir, no és un artista d’aquells que acostuma a fer moltes exposicions ni s’hi presta fàcilment. Però que un artista que el tenim vivint des de fa gairebé vint anys a la comarca, pugui exposar en el museu és una alegria i una satisfacció.

 

Xavier de Torres, artista: La meva intenció és que em coneguin perquè hi ha un artista més que té propostes per la cultura d’aquest lloc i per això treballo amb les pedres d’aquí. Aquesta és la intenció.

La mostra es podrà veure a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa, al pati i al primer pis de l’Hospici.