La comunitat xinesa d’Olot dona la benvinguda a l’any nou a l’Escola Pia

Aquest cap de setmana la Xina i altres països asiàtics han donat la benvinguda a un nou any. A Olot la comunitat xinesa ho ha celebrat amb una festa a l’Escola Pia, promoguda des de l’Associació Siwei d’Intercanvi Cultural Xina-Catalunya.

 Yanping Huo, presidenta Associació Siwei: Hacemos dos actividades. Primero el espectáculo. Hay ópera china, danza tradicional, poemas y canciones. La segunda parte son los talleres, la ceremonia del te, caligrafía o adivinanzas.

L’Associació Siwei va néixer amb l’objectiu d’apropar les cultures catalana i xinesa, tan pel que fa a l’aprenentatge del català i el castellà per part dels nouvinguts, com per conservar i donar a conèixer les tradicions del seu país d’origen.

Yanping Huo, presidenta Associació Siwei: Nos gusta mucho. Yo creo que es una buena manera y una oportunidad para hacer que la gente de Olot sepa la cultura china más profundamente.

Segons el calendari xinès, aquest dissabte va començar l’any de la rata, animal que simbolitza riquesa i èxit.

Deixa un comentari