Anticorrupció investiga Pere Macias per presumpte blanqueig de capitals

Aquest dilluns al matí, la Fiscalia Anticorrupció ha demanat investigar a Pere Macias per blanqueig de capitals. En total hi ha dotze exalts càrrecs de Convergència Democràtica de Catalunya investigats, entre els que es troba l’exconseller garrotxí de Política Territorial i Medi Ambient, a més de l’exconsellera d’ensenyament Irene Rigau, o els exconsellers d’Interior Jordi Jané i Felip Puig. La investigació es centra en els donatius destacats realitzats al partit entre el 2008 i el 2015, identificats per la Guàrdia Civil en el marc de la causa del 3%, on es desprèn que el partit feia servir els diners recaptats per la Fundació Catdem i Fòrum Barcelona com a propis, i que podrien encobrir suborns. Tots els càrrecs senyalats per Anticorrupció haurien fet donacions al partit d’entre 1.500 a 3.000 euros en diferents moments del període estudiat pel cos policial.