Blai Mallarach es proclama subcampió d’Europa amb la selecció espanyola

El waterpolista garrotxí Blai Mallarach s’ha proclamat subcampió d’Europa a Budapest, amb la selecció espanyola, després de perdre la final contra l’amfitriona a la tanda de penals.

El combinat de David Martín ha donat continuïtat al bon moment de l’equip, que ja va ser plata en els darrers mundials a Corea del Sud. A Budapest, van vèncer, a la fase de grups, a Malta i Turquia i van empatar contra Hongria. A vuitens de finals van superar a Alemanya, per després guanyar a dues de les potències d’aquest esport a quarts de final i a semifinals, respectivament (Sèrbia i Croàcia). En una final ajustada, el partit ha acabat amb empat a nou al marcador, i a la tanda de penals, després de convertir els 9 penals llençats entre els dos equips, en el darrer la selecció espanyola no l’ha pogut convertir i s’ha hagut de conformar amb la plata. D’aquesta manera la selecció espanyola repeteix la plata aconseguida fa dos anys a l’europeu de Barcelona, tot i que no han pogut fer història i proclamar-se, per primera vegada a la història, campions continentals. Com ja va passar als passats europeus, Espanya no ha pogut guanyar la final als penals.

Més que destacat el paper que ha tingut Blai Mallarach en aquesta competició, sent un dels jugadors amb més experiència de l’equip. El garrotxí ha aconseguit set gols durant el torneig. Aquesta és la cinquena medalla que Blai Mallarach aconsegueix amb la selecció espanyola: bronze als europeus de Belgrad l’any 2006, plata als mundials de Roma al 2009, plata als europeu de Barcelona al 2018, plata als mundials de Corea del Sud del 2019 i la plata d’aquest diumenge a l’europeu de Budapest.

El següent compromís a nivell de seleccions seran els Jocs Olímpics de Tòquio, on la selecció espanyola ja té el bitllet.

x