El nou moviment social ecologista, E-Garrotxa, celebra una caminada per reclamar l’adequació ecològica de la comarca

La publicació dels estudis informatius i d’impacte ambiental de la variant de Les Preses, a càrrec de Departament de Territori i Sostenibilitat la setmana passada, va accelerar el sorgiment d’una nova entitat a la comarca: E-Garrotxa. Un nou moviment social i ecologista, independent d’organitzacions polítiques o entitats relacionades. Però com defineixen el col·lectiu els seus impulsors?

Joan Naspleda, impulsor d’E-Garrotxa: “Nosaltres som un grup de persones que ens hem ajuntat per fer una proposta a la societat de la Garrotxa per treballar per una transició ecològica, des d’una organització cívica que treballi cada dia per aconseguir que això s’esdevingui”.

La nova plataforma ciutadana va presentar públicament diumenge el projecte a la comarca durant la seva primera activitat. L’esdeveniment va consistir en una caminada circular des de les Fonts de Sant Roc d’Olot a Sant Valentí de La Pinya i va acabar amb la lectura d’un manifest que reclama l’adequació ecològica de la comarca.

Joan Naspleda, impulsor d’E-Garrotxa: “El camí era important, perquè des de dalt a Sant Valentí tenim bones vistes del pla d’Olot i del pla de la Vall d’en Bas, que són dels llocs que quedarien afectats amb una futura carretera. El nostre lema és ‘No són variants, és una carretera de llarg recorregut’, ja que nosaltres ressaltem el fet que aquest disseny d’aquestes variants ve de lluny i ve d’un model d’infraestructures, de mobilitat i de vida que correspon al segle passat”.

Els impulsors del nou projecte van afegir que veuren “moltes mancances en les polítiques ambientals” i que volen “treballar per fer la comarca sostenible realment”, perquè, segons ells “ara no ho és”.