Els fons europeus FEDER finançaran tres projectes de vies ciclistes a la Garrotxa

La creació de nous carrils bici avança a la Garrotxa. El Diari Oficial de la Generalitat ja publica quins dels projectes que s’han presentat a través del Consorci de Vies Verdes rebran finançament dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional, els FEDER. El més imminent, que podria començar en les properes setmanes, és la via verda que connecta la Vall de Bianya i Sant Joan les Abadesses, per la Ruta del Ferro.

Santi Reixach, Alcalde de la Vall de Bianya: Nosaltres ho estàvem esperant fa molt de temps, segons sembla ja s’ha adjudicat l’obra i hi ha una empresa que ha guanyat el concurs.

El projecte, que fa anys que s’espera al territori, està valorat en prop d’un milió 890 mil euros.

Santi Reixach, Alcalde de la Vall de Bianya: És 50% Vies Verdes i Diputació, més l’import de l’IVA. El 25% restant queda repartit entre els dos ajuntaments, el qual representa uns 210.000 euros per la Vall de Bianya.

També es confirma que el Consorci de Vies Verdes executarà, amb l’aportació dels FEDER, la xarxa ciclista que connectarà els diferents nuclis de la Vall d’en Bas, amb dos nous ramals de la Ruta del Carrilet, que podria estar enllestida aquest mateix any.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Nosaltres tenim la il·lusió de poder connectar tots els pobles de la Vall en bicicarrils pensant en la vida quotidiana.

La valoració econòmica del projecte supera els 600 mil euros, del quals més de 240 mil es pagaran amb la subvenció europea.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Això va des del Mallol fins al Verntallat, i s’inclou, que era importantíssim, el pont per sobre el Fluvià. L’altra part, de Sant Esteve d’en Bas se’n va cap al Carrilet, i hi ha un punt que ens desviaríem i connectaríem en Bas i els Hostalets.

Per últim, l’Ajuntament d’Olot ja sap que rebrà finançament per al projecte de disseny del traçat de la via ciclista que ha de resseguir el riu Fluvià al seu pas per la ciutat. L’estudi té un cost total de 668.000 euros, 266.000 dels quals provindran de fons europeus.

Deixa un comentari