Pau Riba omple la sala El Torín de gom a gom amb Dioptria50

Si algú escrivís una enciclopèdia del rock a Catalunya, hauria de dedicar-li un tom a Pau Riba i un capítol al disc “Dioptria”, que va aparèixer en dos volums als anys 70 i va marcar l’inici de la psicodèlia a casa nostra.

Publicat ara fa ja 50 anys, va ser un disc avançat al seu temps i és considerat com una de les aportacions més mítiques a la música catalana contemporània, revolucionant l’escena musical d’aquell temps.

Així doncs, per commemorar el mig segle d’història de l’àlbum, Pau Riba ha decidit tornar a muntar el repertori del disc acompanyant-se d’un grup de base format pels seus músics del moment, la banda De Mortimers, amb una gira per tot l’Estat sota el nom Dioptria50.

Pau Riba, músic: Són tots els temes de l’àlbum doble Dioptria que són dos àlbums. Em sembla que només hi ha un sol tema que de moment encara no el fem, però ja el farem. És el de la Simfonia número 2 que es parla de la República, això és algo que està molt de moda ara. Una magnífica interpretació del que va ser, això que heu dit abans, del disc més rellevant de la cultura catalana, un dels millors de la cultura espanyola, etcètera. Tot aquest ram de flors.

És així com desenes d’olotins i olotines van poder escoltar de nou dissabte aquest disc històric en directe, farcit de sorpreses i moments emotius. Riba va interpretar els grans clàssics com ‘Noia de porcellana’, ‘Taxista’ o ‘L’home estàtic‘.