Desenes de persones es concentren davant l’Ajuntament d’Olot en suport al president Quim Torra

Com cada dilluns, desenes de persones van concentrar-se davant de l’Ajuntament d’Olot. Ahir però, molt més multitudinari que de costum. A la concentració en protesta se sumaven, a més, els últims esdeveniments que s’havien dut a terme al Parlament de Catalunya ahir a la tarda, quan Roger Torrent acatant l’ordre de la JEC, va retirar l’escó de diputat al president Quim Torra.

Les imatges parlaven per si soles a la cambra catalana, quan tots els diputats i consellers de Junts per Catalunya aixecaven i aplaudien el discurs reivindicatiu de Quim Torra, la gran ­majoria dels membres d’Esquerra evitaven aixecar-se de l’escó per donar suport al president. I és que després d’aquesta decisió, s’ha visualitzat una divisió clara dels dos socis de govern, fins al punt d’estar davant d’un alt risc de precipitació electoral.

Davant de l’Ajuntament, desenes d’olotins van concentrar-se per donar suport al president Torra i demanar, com moltes altres vegades, unitat a la cambra catalana.

Magda Ripoll, presidenta ANC Garrotxa: Sobretot voler fer fora un president de Catalunya per un òrgan administratiu, era el moment d’anar tots junts, més que mai. És el que demanem el poble, el poble no ha parat de demanar: si us plau, anem junts.

Nuri Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: El president de la generalitat és la ciutadania, els parlamentaris l’han escollit, però és la ciutadania que vota els parlamentaris per tant és la ciutadania que té la potestat de treure i posar. El que ens arriba és una situació que costa una mica d’entendre i d’acceptar.