El Consell Comarcal reconeix que caldrà tornar a fer un Pla Especial per la planta

La sentència del TSJC sobre la ubicació de la planta de triatge obligarà a elaborar un nou Pla Especial. Ho ha explicat el President del Consell Comarcal, considera que la sentència confirma que s’han fet les coses bé i insta l’ajuntament de Sant Jaume de Llierca a dialogar per mantenir la planta als terrenys de Can Coma de Baix.

El Consell Comarcal de la Garrotxa interpreta que la sentència del Tribunal Superior de Justícia li és favorable perquè afirma que el Consell ha fet correctament tot el procés i valida la construcció de la planta de triatge als terrenys de Can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca, però reconeix que les modificacions que proposa la sentència sobre els accessos i el terreny protegit invalidarien el Pla Especial que va aprovar la Generalitat.

Santi Reixach, president Consell Comarcal Garrotxa: Aquestes modificacions comporten tornar a fer el pla especial tot de nou. Però ens ve a dir que canviar aquestes dos coses es pot fer la planta a Can Coma de Baix.

Ara el Consell Comarcal està obert al diàleg amb l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca per fer avançar la infraestructura.

Santi Reixach, president Consell Comarcal Garrotxa: Entenc que a Sant Jaume hi ha una oposició i ens hem de seure i parlar. Si tots estiguessim d’acord i reméssim cap al mateix costat,  en vuit mesos podria estar a punt

 El pla de finançament previst per a la planta de triatge de la Garrotxa contempla que ha d’estar acabada abans del final del 2020. Si això no és compleix, caldria tornar a renegociar el conveni amb l’Agència de Residus de Catalunya.