El TSJC anul·la el Pla Especial de la planta de triatge

La sala tercera dels contenciosos administratius del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat sentència sobre el recurs interposat per l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i l’Associació de Naturalistes de Girona contra la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal, en relació a poder ubicar la futura planta de triatge a l’espai de Can Coma de Baix. En total hi havia tretze demandes. Segons la sentència, el Tribunal ha valorat en part els recursos presentats, desestimant aquells que parlaven de la incompetència del Consell Comarcal per a l’aprovació del Pla Especial per fer el centre de residus a l’emplaçament escollit, i assegura que no s’ha produït mala fe a l’hora de tramitar el projecte de construcció. Però el Tribunal també deixa clar que anul·la el Pla Especial urbanístic: primer perquè la construcció de l’edificació de la planta afecta a terreny considerat de protecció especial pel Pla Territorial de les comarques gironines, superior a l’elaborat pel Consell; i després perquè els accessos a l’espai no respecten els mínims permesos de set metres en tot el seu recorregut. Considera que la planta només es podrà fer a Can Coma de Baix si supera aquests esculls.